بهترین مودم های خانگی و شرکتی

يكشنبه, ۳۰ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۳۶ ق.ظ

انواع مودم‌های رایج در بازار

انواع مودم‌های رایج در بازار
۱- مودم ADSL

استفاده از مودم ADSL، یکی از رایج‌ترین روش‌های اتصال به اینترنت است. ارتباط مودم با سرویس دهنده اینترنت با استفاده از یک پورت متصل به شبکه تلفن انجام می‌گیرد و هنگامی که سرویس دهنده اطلاعات پیکربندی را تایید کرد، امکان اتصال به اینترنت فراهم می‌شود.

انتقال داده‌ها در شبکه به صورت بی‌سیم (وایرلس) و استفاده از سیم (با استفاده از پورت LAN) انجام می‌‌شود.

پرفروش‌ترین مودم‌های ADSL، بازار ایران هم برندهای D-Link و TP-Link هستند. اگر در خانه مودم دی لینک دارید و قصد ارتفا امنیت آن را دارید، مطلب ارتقا امنیت مودم دی لینک را مطالعه کنید.
استفاده از مودم ADSL از رایج‌ترین روش‌های اتصال به اینترنت است.
۲- مودم VDSL

در مودم  VDSL سرعت ارتباط و پهنای باند شبکه بسیار بالا است، در این فناوری انتقال داده‌ها با استفاده از فیبر نوری از ISP به محل کار و یا خانه شما انجام می‌شود. این مدل با توجه به اینکه فیبر نوری در همه جای کشور پوشش دهی و پشتیبانی نمی‌شود، هم اکنون رایج نیست.
مسیر انتقال داده‌ها درمودم VDSL با استفاده از فناوری فیبر نوری است.
۳- مودم WiMAX

اولین بستر ارائه اینترنت، بدون نیاز به خط تلفن در کشور، استفاده از فناوری وایمکس بود. این فناوری پهنای باند ۳۰ الی ۴۰ مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کرد. وایمکس در سال ۲۰۰۱ ارائه و ۱۰ سال بعد آخرین نسخه آن در سال ۲۰۱۱ با نام WiMAX2+ معرفی شد.

اولین شرکتی که این فناوری را در ایران ارائه کرد، شرکت مبین نت بود و پس از آن ایرانسل نیز روی کار آمد. اما بعد از مدتی به علت قیمت بالای این تکنولوژی و استقبال کمی که از آن توسط کاربران شد، اعلام به عدم پشتیبانی از این فناوری کرد و تمامی مودم‌های وایمکس کاربران خود را به صورت رایگان با مودم های TD-LTE تعویض کرد.
فناوری وایمکس، اولین بستر ارائه اینترنت، بدون نیاز به خط تلفن است.

 
۴- مودمG/4G 3 LTE

اینترنت LTE 3G, 5G به صورت بی‌سیم، در گوشی‎های همراه ارائه می‌شود. برای انتقال داده در این شبکه نیاز به وجود ایستگاه‌های فرستنده امواج (BTS) است که اپراتورها تلاش می‌کنند، تعداد این ایستگاه‌ها را با توجه به رقابتی که در بستر استفاده از خدمات هست، افزایش دهند تا پوشش دهی خود را بالا برده، روند را سرعت بخشیده و شرایط لازم جهت ارائه اینترنت نسل سوم و یا نسل چهارم را فراهم سازند. تفاوت نسخه‌های مختلف G4 LTE در پهنای باندشان است.
در مودم‌هایG 4LTE ، اتصال بر پایه سرویس دهی موبایل و بی سیم انجام می‌شود.

 
۵- مودم TD-LTE

مودم TD-LTE مانند مودم LTE است، با این تفاوت که این نوع مودم، نسخه ثابت این فناوری است. فناوری تی دی ال تی ای فقط با بهره‌گیری از مودم‌های اختصاصی قابل استفاده است و تبادل داده‌ها در آن با فرکانس ۲۰ مگاهرتز انجام می‌گیرد.
فناوری TD-LTE در حقیقت نسخه ثابت از فناوری LTE است.

یک مودم ADSL می‌تواند امکان اتصال چندین دستگاه مانند لپ تاپ، تلویزیون، موبایل و… را از طریق وایرلس و یا کابل شبکه ایجاد کند، این وظیفه قبلا بر عهده روتر بوده است ولی هم اکنون ویژگی‌های روتر با مودم درهم آمیخته شده و به صورت مودم ارائه می‌شود.

  • بیتا محمدی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی